Home : Softwarevoorwaarden : Algoritme definitie

Algoritme

Een algoritme is een set instructies die zijn ontworpen om een ​​specifieke taak uit te voeren. Dit kan een eenvoudig proces zijn, zoals het vermenigvuldigen van twee getallen, of een complexe bewerking, zoals het afspelen van een gecomprimeerd videobestand. Zoekmachines gebruik eigen algoritmen om de meest relevante resultaten van hun zoekopdracht weer te geven index voor specifiek queries.

Bij computerprogrammering worden algoritmen vaak gemaakt als functies. Deze functies dienen als kleine programma's waarnaar door een groter programma kan worden verwezen programma. Bijvoorbeeld een afbeelding bekijken toepassing kan een bibliotheek met functies bevatten die elk een aangepast algoritme gebruiken om een ​​andere afbeelding te maken bestandsformaten. Een beeldbewerkingsprogramma kan algoritmen bevatten die zijn ontworpen om beeldgegevens te verwerken. Voorbeelden van beeldverwerkingsalgoritmen zijn bijsnijden, vergroten / verkleinen, verscherpen, vervagen, rode-ogenreductie en kleurverbetering.

In veel gevallen zijn er meerdere manieren om een ​​specifieke bewerking binnen een softwareprogramma uit te voeren. Daarom proberen programmeurs meestal de meest efficiënte algoritmen te maken die mogelijk zijn. Door zeer efficiënte algoritmen te gebruiken, kunnen ontwikkelaars ervoor zorgen dat hun programma's zo snel mogelijk worden uitgevoerd en minimaal worden gebruikt systeembronnen. Natuurlijk zijn niet alle algoritmen de eerste keer perfect gemaakt. Daarom verbeteren ontwikkelaars vaak bestaande algoritmen en nemen deze op in toekomstige software-updates. Wanneer u een nieuwe versie van een softwareprogramma ziet dat is "geoptimaliseerd" of "snellere prestaties" heeft, betekent dit meestal dat de nieuwe versie efficiëntere algoritmen bevat.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Algoritme. Het verklaart in computerterminologie wat Algorithm betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Algoritme-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.