Home : Softwarevoorwaarden : Definitie van anti-aliasing

Anti-Aliasing

Anti-aliasing van afbeeldingen is het vloeiend maken van randen en kleuren digitaal afbeeldingen en fonts. Het laat randen minder gekarteld lijken en helpt kleuren op een natuurlijk ogende manier te mengen.

Om anti-aliasing te begrijpen, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat aliasing is. Aliasing van afbeeldingen is het "gekartelde rand" -effect dat wordt veroorzaakt door gebogen en diagonale vormen toe te wijzen aan een vierkant pixels. Horizontale en verticale lijnen kunnen perfect worden toegewezen aan vierkante pixels, maar hoekige en gebogen lijnen moeten worden geschat. Als pixels langs de rand aan of uit zijn, is het resultaat een gekartelde rand, ook "traptreden" of aliasing genoemd.

Anti-aliasing maakt randen glad door de kleuren langs elke rand te schatten. In plaats van dat pixels aan of uit staan, bevinden ze zich ergens tussenin. Een zwarte diagonale lijn tegen een witte achtergrond kan bijvoorbeeld tinten licht en donkergrijs zijn in plaats van zwart en wit. Een blauwe cirkel op een gele achtergrond kan tinten blauw, geel en groen langs de randen hebben in plaats van effen blauw en geel.

Het doel van een anti-aliasing algoritme is om een ​​digitaal beeld er natuurlijk uit te laten zien wanneer het wordt bekeken vanaf een normale kijkafstand. Wanneer u inzoomt, kunnen afbeeldingen met anti-aliasing en tekst wazig lijken vanwege de geschatte pixels.

Aliasing is het meest merkbaar op schermen met een laag DPI (punten per inch). Moderne HiDPI-schermen hebben een dichter raster van pixels die randen nauwkeuriger kunnen weergeven. Zelfs HiDPI-schermen profiteren echter nog steeds van anti-aliasing.

NOTITIE: Anti-aliasing in digitale audio is het verwijderen van ongewenste frequenties vanaf bemonsterd audio.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van anti-aliasing. Het legt in computerterminologie uit wat Anti-Aliasing betekent en een van de vele softwaretermen is in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Anti-Aliasing-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.