Home : Softwarevoorwaarden : Antivirus definitie

antivirus

Antivirussoftware is een type van utility gebruikt voor scannen en verwijderen virussen vanaf je computer. Hoewel er veel soorten antivirusprogramma's (of "antivirusprogramma's" bestaan), is hun primaire doel om computers tegen virussen te beschermen en alle gevonden virussen te verwijderen.

De meeste antivirusprogramma's bevatten zowel automatische als handmatige scanmogelijkheden. De automatische scan kan bestanden controleren die dat zijn gedownload van internet, schijven die in de computer zijn geplaatst en bestanden die door software zijn gemaakt installateurs. De automatische scan kan ook het hele scannen harde schijf op regelmatige basis. Met de handmatige scanoptie kunt u afzonderlijke bestanden of uw hele systeem scannen wanneer u dat nodig acht.

Omdat er voortdurend nieuwe virussen op de computer worden gemaakt Hackers, moeten antivirusprogramma's worden bijgewerkt databank van virussoorten. Deze database bevat een lijst met "virusdefinities" waarnaar de antivirussoftware verwijst bij het scannen van bestanden. Omdat nieuwe virussen regelmatig worden verspreid, is het belangrijk om de virusdatabase van uw software up-to-date te houden. Gelukkig werken de meeste antivirusprogramma's de virusdatabase regelmatig regelmatig bij.

Hoewel antivirussoftware voornamelijk is ontworpen om computers tegen virussen te beschermen, beschermen veel antivirusprogramma's nu tegen andere typen malware, zoals spyware, adwarebeheren en rootkits ook. Antivirussoftware kan ook worden meegeleverd firewall functies die ongeautoriseerde toegang tot uw computer helpen voorkomen. Hulpprogramma's die zowel antivirus- als firewall-mogelijkheden bevatten, zijn meestal "Internet Security" -software of iets dergelijks.

Hoewel antivirusprogramma's beschikbaar zijn voor Windows-, Macintosh- en Unix-platforms, wordt de meeste antivirussoftware verkocht voor Windows-systemen. Dit komt omdat de meeste virussen zijn gericht op Windows-computers en daarom is virusbescherming vooral belangrijk voor Windows-gebruikers. Als je een bent Windows gebruiker, het is slim om ten minste één antivirusprogramma op uw computer te hebben geïnstalleerd. Voorbeelden van veelgebruikte antivirusprogramma's zijn Norton Antivirus, Kaspersky Anti-Virus en ZoneAlarm Antivirus.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Antivirus. Het verklaart in computerterminologie wat Antivirus betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Antivirus-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de bovenstaande citatielinks.