Home : Softwarevoorwaarden : Toepassingsdefinitie

Toepassing

Een applicatie of applicatieprogramma is een softwareprogramma dat op uw computer wordt uitgevoerd. Webbrowsers, e-mailprogramma's, tekstverwerkers, games en hulpprogramma's zijn allemaal applicaties. Het woord "applicatie" wordt gebruikt omdat elk programma een specifieke applicatie voor de gebruiker heeft. Bijvoorbeeld een tekstverwerker kan een student helpen bij het maken van een onderzoekspaper, terwijl een videogame kan voorkomen dat de student de paper voor elkaar krijgt.

In tegenstelling tot, systeem software bestaat uit programma's die op de achtergrond worden uitgevoerd, waardoor toepassingen kunnen worden uitgevoerd. Deze programma's omvatten assemblers, compilers, hulpmiddelen voor bestandsbeheer en de besturingssysteem zelf. Er wordt gezegd dat applicaties bovenop de systeemsoftware draaien, omdat de systeemsoftware is gemaakt van "low-level" -programma's. Hoewel systeemsoftware automatisch wordt geïnstalleerd met het besturingssysteem, kunt u kiezen welke applicaties u wilt installeren en uitvoeren op uw computer.

Macintosh-programma's worden meestal toepassingen genoemd, terwijl Windows-programma's vaak uitvoerbare bestanden worden genoemd. Dit is de reden waarom Mac-programma's de .app bestandsextensie, terwijl Windows-programma's de . EXE uitbreiding. Hoewel ze verschillende bestandsextensies hebben, hebben Macintosh- en Windows-programma's hetzelfde doel en kunnen ze beide toepassingen worden genoemd.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van de toepassing. Het verklaart in computerterminologie wat Toepassing betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze toepassingsdefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.