Home : Softwarevoorwaarden : Array Definition

reeks

Een array is een gegevensstructuur die een groep elementen bevat. Meestal zijn deze elementen allemaal hetzelfde data type, Zoals een geheel getal or snaar. Arrays worden vaak gebruikt in computerprogramma's om gegevens te ordenen, zodat een gerelateerde set waarden eenvoudig kan worden gesorteerd of doorzocht.

Bijvoorbeeld een zoekmachine kan een array gebruiken om webpagina's op te slaan die zijn gevonden in een zoekopdracht die door de gebruiker is uitgevoerd. Bij het weergeven van de resultaten, zal het programma één element van de array tegelijkertijd uitvoeren. Dit kan worden gedaan voor een gespecificeerd aantal waarden of totdat alle in de array opgeslagen waarden zijn uitgevoerd. Hoewel het programma een nieuwe variabele voor elk gevonden resultaat zou kunnen creëren, is het opslaan van de resultaten in een array een veel efficiëntere manier om te beheren geheugen.

Het syntaxis voor het opslaan en weergeven van de waarden in een array ziet er ongeveer zo uit:

arrayname [0] = "This";
arrayname [1] = "is";
arrayname [2] = "vrij eenvoudig.";

print arrayname [0];
print arrayname [1];
print arrayname [2];

De bovenstaande opdrachten zouden de eerste drie waarden van de array afdrukken, of "Dit is vrij eenvoudig."Door een" while "of" for "-lus te gebruiken, kan de programmeur het programma vertellen om elke waarde in de array uit te voeren totdat de laatste waarde is bereikt. Dus niet alleen helpen arrays het geheugen efficiënter te beheren, ze maken het werk van de programmeur ook efficiënter.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Array. Het verklaart in computerterminologie wat Array betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze matrixdefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.