Home : Softwarevoorwaarden : Backup-definitie

backup

Back-up is de belangrijkste computerterm die u moet kennen.

Een back-up is een kopie van een of meer bestanden gemaakt als alternatief voor het geval de originele gegevens verloren gaan of onbruikbaar worden. U kunt bijvoorbeeld meerdere exemplaren van een onderzoekspaper op uw harde schijf opslaan als back-upbestanden voor het geval u besluit een eerdere revisie te gebruiken. Beter nog, u kunt de back-ups op een USB opslaan flash disk, die ook de bestanden zou beschermen als de harde schijf mislukt.

Harde schijven zijn bedoeld om vele jaren te werken zonder te crashen. Maar net als alle elektronische apparaten zijn ze niet immuun voor problemen. Omdat ze dat niet zijn vaste toestand apparaten, harde schijven vertrouwen op bewegende delen om toegang te krijgen tot gegevens, die storingen kunnen veroorzaken en ervoor kunnen zorgen dat uw gegevens onherstelbaar worden. Als je een bewijs nodig hebt van hoe kwetsbaar harde schijven echt zijn, ga dan naar je lokale computerwinkel en laat iemand je een open harde schijf laten zien. Wanneer u zich realiseert dat al uw gegevens op zo'n klein, delicaat apparaat zijn opgeslagen, begrijpt u misschien waarom u een back-up van uw gegevens moet maken.

Maar het zijn niet alleen hardwarefouten waar u zich zorgen over hoeft te maken. Softwarecorruptie kan ook uw bestanden beschadigen. directory structuren kunnen beschadigd raken en ervoor zorgen dat hele mappen verdwijnen. Bestanden kunnen per ongeluk zijn verwijderd of beschadigd door virussen of andere software-aanvallen. Programma-installatieconflicten kunnen toepassingen of bestanden onbruikbaar maken. Er zijn helaas veel manieren waarop uw gegevens kunnen worden beschadigd of verdwijnen.

Daarom is het zo belangrijk om een ​​back-up van uw gegevens te maken. De meeste mensen realiseren zich het belang van een back-up pas als het te laat is. Als je jaren aan foto's, schoolkranten, zakelijke documenten, e-mailarchieven, muziek, films of andere gegevens die je niet kunt herstellen, kwijt bent, wordt het belang van een back-up natuurlijk te reëel.

Dus hoe maak je een back-up van je gegevens? De beste manier is om een ​​externe te gebruiken opslagapparaat, Zoals een externe harde schijf, flashgeheugenapparaat of zelfs een andere computer. U kunt ook permanente back-ups maken met optische media, zoals CD-R en DVD-R discs. Een back-up maken van afzonderlijke mappen en bestanden is net zo eenvoudig als het kopiëren van de bronmedia (de harde schijf van uw computer) naar de bestemming (een externe harde schijf). Als u een back-up van uw hele systeem wilt maken of als u regelmatige back-ups automatisch wilt laten uitvoeren, kunt u back-upsoftware gebruiken die een back-up van uw gegevens voor u maakt. Veel programma's zijn beschikbaar voor zowel Mac als Windows die automatische back-ups en systeemherstelmogelijkheden bieden.

Als u nog geen back-up van uw harde schijf hebt gemaakt, is dit een goed moment om dit te doen. Het is veel beter om nu een back-up van uw gegevens te maken dan wanneer het te laat is.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Backup. Het verklaart in computerterminologie wat Backup betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Backup-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.