Home : Bits en bytes : Bit-definitie

Beetje

Een bit (afkorting voor "binair cijfer") is de kleinste meeteenheid die wordt gebruikt om de computer te kwantificeren datum. Het bevat een single binair waarde van 0 of 1.

Terwijl een enkel bit een kan definiëren boolean waarde van True (1) of False (0), heeft een individuele bit weinig ander gebruik. Daarom worden bits in computeropslag vaak gegroepeerd in 8-bits clusters genoemd bytes. Omdat een byte acht bits bevat die elk twee mogelijke waarden hebben, kan een enkele byte er 2 hebben8 of 256 verschillende waarden.

De termen "bits" en "bytes" zijn vaak verward en worden zelfs door elkaar gebruikt omdat ze hetzelfde klinken en beide worden afgekort met de letter "B." Wanneer het correct wordt geschreven, worden bits echter afgekort met een kleine letter "b", terwijl bytes worden afgekort met een hoofdletter "B." Het is belangrijk om deze twee termen niet te verwarren, omdat elke meting in bytes acht keer zoveel bits bevat. Bijvoorbeeld een kleine tekst filet dat is 4 KB groot, bevat 4,000 bytes of 32,000 bits.

Over het algemeen opslagapparatenbeheren en opslagcapaciteit worden gemeten in bytes, terwijl gegevensoverdrachtsnelheden worden gemeten in bits. Bijvoorbeeld een SSD heeft mogelijk een opslagcapaciteit van 240 GB, terwijl a hier kan overzetten op 10 Mbps. Bovendien worden bits ook gebruikt om de processor te beschrijven architectuur, zoals een 32-bits of 64-bits processor.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Bit. Het verklaart in computerterminologie wat Bit betekent en is een van de vele computertermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze bitdefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.