Home : Internet voorwaarden : Blogdefinitie

Blog

Afkorting voor 'Weblog', verwijst deze term naar een lijst met journaalposten die op een webpagina zijn gepost. Iedereen die weet hoe een webpagina moet worden gemaakt en gepubliceerd, kan zijn eigen blog publiceren. Sommige webhosts hebben het nog eenvoudiger gemaakt door een interface te maken waar gebruikers eenvoudig een tekstinvoer kunnen typen en op "publiceren" kunnen drukken om hun blog te publiceren.

Vanwege de eenvoud van het maken van een blog, hebben veel mensen (vaak jonge kinderen en volwassenen) een nieuwe aanwezigheid op internet gevonden. In plaats van vertrouwelijke vermeldingen te schrijven in een boek dat niemand hoort te zien, kunnen mensen nu hun persoonlijke gevoelens en ervaringen delen met duizenden mensen over de hele wereld. Blogs worden meestal dagelijks, maandelijks of ergens tussenin bijgewerkt. 'Blog' kan ook als werkwoord worden gebruikt, zoals in 'Wauw, Matt heeft vorige week veel geblogd'.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Blog. Het verklaart in computerterminologie wat Blog betekent en is een van de vele internettermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze blogdefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.