Home : Technische termen : Boot-definitie

laars

Als je een voetbal opstart, schop je het echt ver. Wanneer u een computer opstart, schakelt u deze eenvoudig in. Het is niet aan te raden om je computer echt ver te schoppen, hoewel je soms in de verleiding kunt komen om dit te doen. De term "boot" komt van het woord "bootstraps", dat mensen in een keer gebruikten om hun laarzen aan te trekken. Op dezelfde manier wordt het opstarten van een computer gestart.

Eenvoudig gezegd, een computer opstarten is inschakelen. Zodra de computer is ingeschakeld, vindt het "opstartproces" plaats. Dit proces omvat het laden van de opstartinstructies vanaf het ROM van de computer, gevolgd door het laden van het besturingssysteem vanaf de huidige opstartschijf. De opstartschijf is meestal een interne harde schijf, maar kan ook een externe schijf, een CD of DVD-ROM of zelfs een diskette zijn. Nadat de software van het besturingssysteem is geladen, is het opstartproces voltooid en is de computer klaar voor gebruik.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Boot. Het legt in computerterminologie uit wat Boot betekent en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Boot-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.