Home : Softwarevoorwaarden : Bootstrap-definitie

Bootstrap

Bootstrap, of bootstrapping, is een werkwoord dat voortkomt uit het gezegde: "zichzelf omhoog trekken door zijn bootstraps." Het idioom houdt in dat een persoon zelfvoorzienend is en geen hulp van anderen nodig heeft. Op dezelfde manier beschrijft bootstrapping in de computerwereld een werkwijze die automatisch opdrachten laadt en uitvoert.

De meest fundamentele vorm van bootstrapping is het opstartproces dat plaatsvindt wanneer u een computer opstart. In feite is de term 'laars, "zoals bij het opstarten van een computer, afkomstig is van het woord bootstrap. Wanneer u een computer inschakelt of opnieuw opstart, laadt deze automatisch een reeks opdrachten die het systeem initialiseren, controleert op hardwareen laadt de besturingssysteem. Voor dit proces is geen gebruiker vereist invoer en wordt daarom beschouwd als een bootstrap-proces.

Terwijl bootstrapping vaak wordt geassocieerd met het systeem opstartprocedure, het kan door een individu worden gebruikt toepassingen ook. Een programma kan bijvoorbeeld automatisch een reeks opdrachten uitvoeren wanneer het wordt geopend. Deze opdrachten kunnen gebruikersinstellingen verwerken, controleren op updates en dynamische bibliotheken laden, zoals DLL bestanden. Ze worden beschouwd als bootstrap-processen omdat ze automatisch worden uitgevoerd tijdens het opstarten van het programma.

NOTITIE: Bootstrap is ook een populaire webontwikkeling kader gebruikt voor het maken websites. Het werd ontwikkeld door een team van Twitter en is een geweest open source project sinds 2011. Het Bootstrap-framework omvat CSS stijlen, JavaScript bibliotheken, en HTML bestanden. Bootstrap biedt ontwikkelaars een manier om eenvoudig te bouwen sympathiek websites in plaats van ze helemaal opnieuw te ontwerpen.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Bootstrap. Het verklaart in computerterminologie wat Bootstrap betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Bootstrap-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.