Home : Bits en bytes : Byte definitie

Byte

Een byte is een gegevensmeeteenheid die acht bevat stukjes, of een reeks van acht nullen en enen. Een enkele byte kan worden gebruikt om 2 weer te geven8 of 256 verschillende waarden.

De byte is oorspronkelijk gemaakt om een ​​enkele op te slaan karakter, omdat 256 waarden voldoende zijn om alle kleine letters en hoofdletters, cijfers en symbolen in westerse talen weer te geven. Aangezien sommige talen echter meer dan 256 tekens bevatten, modern tekencodering normen, zoals UTF-16, gebruik twee bytes of 16 bits voor elk teken. Met twee bytes is het mogelijk om 2 te vertegenwoordigen16 of 65,536 waarden.

Hoewel de byte oorspronkelijk werd ontworpen om karaktergegevens op te slaan, is het de fundamentele meeteenheid voor gegevensopslag geworden. Bijvoorbeeld een kilobyte bevat 1,000 bytes. EEN megabyte bevat 1,000 x 1,000 of 1,000,000 bytes.

Een kleine platte tekst bestand mag slechts enkele bytes aan gegevens bevatten. Velen echter bestandssystemen een minimum hebben cluster grootte van 4 kilobytes, wat elk betekent filet vereist minimaal 4 KB schijfruimte. Daarom worden bytes vaker gebruikt om specifieke gegevens in een bestand te meten in plaats van bestanden zelf. Grote bestandsgroottes kunnen worden gemeten in megabytes, terwijl gegevensopslagcapaciteiten vaak worden gemeten in gigabytes or terabytes.

NOTITIE:One kibibyte bevat 1,024 bytes. een mebibyte bevat 1,024 x 1,024 of 1,048,576 bytes.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Byte. Het verklaart in computerterminologie wat Byte betekent en is een van de vele computertermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Byte-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.