Home : Softwarevoorwaarden : CamelCase-definitie

CamelCase

camelCase is een naamgevingsconventie waarin elk woord binnen een samengesteld woord een hoofdletter is, behalve het eerste woord. Software ontwikkelaars gebruik vaak camelCase bij het schrijven broncode.

camelCase is handig bij het programmeren, omdat elementnamen geen spaties mogen bevatten. De naamgevingsconventie van camelCase maakt samengestelde namen leesbaarder. Bijvoorbeeld, myOneMethod is gemakkelijker te lezen dan myonemethod.

Andere voorbeelden van camelCase zijn hieronder opgesomd:

  • newstring;
  • getNewString ()
  • myVariableName;

De naam camelCase (ook "camel case" of "dromedary case") komt van de bult op een kameel, die wordt weergegeven door de hoofdletter in het midden van het samengestelde woord. Een camelCase-woord kan een of meer hoofdletters bevatten.

camelCase versus PascalCase

camelCase lijkt op PascalCase, die de eerste letters van alle woorden in een samengesteld woord, met inbegrip van het eerste woord, met een hoofdletter maakt. Bijvoorbeeld, myFunction () in PascalCase zou zijn MyFunction (). Programmeurs kunnen ervoor kiezen om beide te gebruiken lettertype geval bij het schrijven van broncode, omdat dit geen invloed heeft op de syntaxis. Hoewel elke ontwikkelaar zijn of haar voorkeursstijl kan kiezen, sommige programmeertalen hebben standaard naamgevingsconventies. Bijvoorbeeld in Javaworden de volgende gevallen aanbevolen:

  • Klassen: PascalCase - class VectorImage {}
  • Methoden: camelCase - drawImage ()
  • Variabelen: camelCase - tekenreeks newImageName

NOTITIE: PascalCase wordt soms "UpperCamelCase" genoemd, terwijl standaard camelCase kan worden opgegeven als "lowerCamelCase." In de afgelopen jaren hebben ontwikkelaars deze voorwaarden verlaten en gebruiken in plaats daarvan PascalCase en camelCase.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van CamelCase. Het verklaart in computerterminologie wat CamelCase betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze CamelCase-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.