Home : Internet voorwaarden : Clouddefinitie

wolk

De term "cloud" komt van vroeg netwerk diagrammen, waarin het beeld van een wolk werd gebruikt om een ​​groot netwerk aan te duiden, zoals een WAN. De wolk werd uiteindelijk geassocieerd met het geheel Internet, en de twee termen worden nu synoniem gebruikt. De cloud kan ook worden gebruikt om specifiek te beschrijven online services, die gezamenlijk het label 'cloud computing."

Voorbeelden van populaire cloudgebaseerde services zijn onder andere internet toepassingen, SaaS, online backupen andere soorten online opslag. Traditionele internetdiensten zoals web hosting, e-mailen online gamen kan ook worden beschouwd als onderdeel van de cloud omdat ze worden gehost op internetservers in plaats van op de lokale computers van gebruikers. Zelfs social networking websites zoals Facebook en LinkedIn zijn technisch cloudgebaseerde services, omdat ze uw informatie online opslaan.

Hoewel "de cloud" gewoon een modewoord is voor de meeste consumenten, speelt het een belangrijke rol voor bedrijven. Door te bewegen software diensten aan de cloud, kunnen bedrijven gegevens efficiënter delen en hun netwerkbeveiliging centraliseren. Bovendien cloudgebaseerd virtualisatie kan bedrijven helpen het aantal computersystemen en softwarelicenties die ze moeten kopen te verminderen. Het eindresultaat en een efficiëntere en goedkopere manier om een ​​bedrijf te runnen.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Cloud. Het verklaart in computerterminologie wat Cloud betekent en is een van de vele internettermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Cloud-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.