Home : Internet voorwaarden : Definitie van cloud computing

Cloud Computing

Cloud computing verwijst naar toepassingen en diensten aangeboden via internet. Deze diensten worden aangeboden vanuit datacenters over de hele wereld, die gezamenlijk de 'cloud' worden genoemd. Deze metafoor vertegenwoordigt het ongrijpbare, maar toch universele karakter van internet.

Het idee van de "cloud" vereenvoudigt de vele netwerkverbindingen en computersystemen die betrokken zijn bij online Diensten. In feite gebruiken veel netwerkdiagrammen het beeld van een wolk om het internet weer te geven. Dit symboliseert het brede bereik van internet, terwijl het de complexiteit ervan vereenvoudigt. Elke gebruiker met een internetverbinding heeft toegang tot de cloud en de services die deze biedt. Omdat deze services vaak verbonden zijn, kunnen gebruikers informatie delen tussen meerdere systemen en met andere gebruikers.

Voorbeelden van cloud computing zijn online backup diensten social networking services en persoonlijke gegevensservices zoals Apple's MobileMe. Cloud computing omvat ook online applicaties, zoals die aangeboden via Microsoft Online Services. Hardware-services, zoals redundante servers, gespiegeld websites en op internet gebaseerd clusters zijn ook voorbeelden van cloud computing.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Cloud Computing. Het verklaart in computerterminologie wat Cloud Computing betekent en is een van de vele internettermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze definitie van Cloud Computing nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de bovenstaande citatielinks.