Home : Internet voorwaarden : CMS-definitie

CMS

Staat voor "Content Management Systeem." Een CMS is een software tool waarmee u inhoud kunt maken, bewerken en publiceren. Terwijl vroege CMS-software werd gebruikt om te beheren documenten en lokale computerbestanden, de meeste CMS-systemen zijn nu exclusief ontworpen om inhoud op het web te beheren.

Het doel van een CMS is om een ​​intuïtief te bieden gebruikersinterface voor het bouwen en wijzigen webpagina inhoud. Elk CMS biedt ook een webpublicatie hulpprogramma waarmee een of meer gebruikers updates live op internet kunnen publiceren. De bewerkingscomponent wordt de content management-applicatie (CMA) genoemd, terwijl de publicatietool de content delivery-applicatie (CDA) wordt genoemd. Deze twee componenten zijn samen in een CMS geïntegreerd om de web development proces.

Content management systemen zijn beschikbaar als installeerbaar toepassingen en webgebaseerde gebruikersinterfaces. Hoewel CMS-softwareprogramma's, zoals Adobe Contribute, al enkele jaren populair waren, zijn ze grotendeels vervangen door webgebaseerde CMS-systemen. De meeste mensen geven de voorkeur aan een webinterface, omdat dit de website bijwerkproces. Bovendien worden de meeste webgebaseerde CMS's automatisch bijgewerkt, zodat alle gebruikers over de nieuwste tools beschikken om hun inhoud te beheren.

Er zijn verschillende webgebaseerde CMS-tools beschikbaar. De volgende zijn enkele van de meest populaire:

  1. WordPress - gratis websoftware die is ontworpen voor het maken van op een sjabloon gebaseerde websites of blogs
  2. Blogger - Google's Bloggen tool speciaal ontworpen voor het onderhouden van een blog
  3. Joomla - een flexibele tool voor het publiceren van websites die aangepaste databases en extensies ondersteunt
  4. Drupal - een open source-platform dat vaak wordt gebruikt voor het ontwikkelen van community-gebaseerde sites
  5. weebly - een webgebaseerd platform voor het bouwen van eenvoudige persoonlijke en zakelijke websites
  6. Wix - een verzameling webpublicatietools voor het maken van een zeer aanpasbare website

Sommige CMS-tools zijn gratis te gebruiken, terwijl andere een maandelijkse vergoeding vereisen. Veel CMS bieden gratis basiscomponenten, maar brengen hoge kosten in rekening templates, web hostingAANGEPAST domeinnamenof andere functies. Voordat u een CMS kiest, is het een goed idee om meerdere opties te bekijken, zodat u de optie kunt kiezen die het beste bij uw websitedoelen past.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van CMS. Het verklaart in computerterminologie wat CMS betekent en is een van de vele internettermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze CMS-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.