Home : Technische termen : Computer Science Definition

Computer Science

Computerwetenschap is de studie van computers en computerconcepten. Het omvat beide hardware en software, evenals netwerken en de Internet.

Het hardwareaspect van informatica overlapt met elektrotechniek. Het behandelt het basisontwerp van computers en de manier waarop ze werken. Een fundamenteel begrip van hoe een computer "berekent" of berekeningen uitvoert, biedt de basis voor het begrijpen van meer geavanceerde concepten. Bijvoorbeeld om te begrijpen hoe een computer werkt binair stelt u in staat te begrijpen hoe computers andere bewerkingen optellen, aftrekken en uitvoeren. Leren over logische poorten stelt u in staat de processor te begrijpen architectuur.

De softwarekant van computerwetenschap omvat programmeerconcepten evenals specifiek programmeertalen. Programmeringsconcepten omvatten functies, algoritmenbeheren en broncode ontwerp. Computerwetenschap dekt ook compilers, besturingssystemenen software toepassingen. Op de gebruiker gerichte aspecten van informatica omvatten computergrafiek en gebruikersinterface ontwerp.

Aangezien bijna alle computers nu op internet zijn aangesloten, omvat de paraplu van de informatica ook internettechnologieën. Dit omvat internet protocollen, telecommunicatieen netwerkconcepten. Het gaat ook om praktische toepassingen, zoals webdesign en netwerk administratie.

NOTITIE: Terwijl informatica (kleine letters) verwijst naar de algemene studie van computers, is informatica (een hoofdletter) een academische major die op veel hogescholen en universiteiten wordt aangeboden. Het wordt vaak afgekort als "CS" of "CompSci." Voorbeelden van cursussen informatica zijn:

  • Inleiding tot computergebruik
  • Fundamentele programmeerconcepten
  • Data structuren
  • Analyse van algoritmen
  • Computertheorie

Computer Science lessen kunnen ook specifiek zijn voor bepaalde bedrijfstakken of onderwerpen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Ontwerp van videogames
  • Computer beelden
  • Database systemen
  • Geheimschrift
  • Netwerkconcepten

Net als andere educatieve disciplines, variëren cursussen informatica van beginners tot gevorderden. Het nummer van een cursus informatica geeft meestal het niveau van de klas aan. Een inleidende klasse kan bijvoorbeeld het label CS 102 hebben, terwijl een geavanceerde klasse het label CS 431 kan hebben.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van informatica. Het verklaart in computerterminologie wat Computer Science betekent en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Computer Science-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.