Home : Bits en bytes : Gegevensdefinitie

Data

Computergegevens zijn informatie die door een computer wordt verwerkt of opgeslagen. Deze informatie kan de vorm hebben van tekstdocumenten, afbeeldingen, audioclips, softwareprogramma's of andere soorten gegevens. Computergegevens kunnen door de computer worden verwerkt CPU en wordt opgeslagen in bestanden en mappen op de computer harde schijf.

Op het meest rudimentaire niveau zijn computergegevens een heleboel enen en nullen, bekend als binair gegevens. Omdat alle computergegevens in binair formaat zijn, kunnen deze worden gemaakt, verwerkt, opgeslagen en opgeslagen digitaal. Hiermee kunnen gegevens van de ene computer naar de andere worden overgedragen via een netwerkverbinding of verschillende media-apparaten. Het verslechtert ook niet na verloop van tijd of verliest kwaliteit na meerdere keren gebruik.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van gegevens. Het verklaart in computerterminologie wat Data betekent en is een van de vele computertermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Gegevensdefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.