Home : Softwarevoorwaarden : Database definitie

Database

Een database is een gegevensstructuur waarin georganiseerde informatie wordt opgeslagen. De meeste databases bevatten meerdere tabellen, die elk verschillende velden kunnen bevatten. Een bedrijfsdatabase kan bijvoorbeeld tabellen bevatten voor producten, werknemers en financiële gegevens. Elk van deze tabellen zou verschillende velden hebben die relevant zijn voor de informatie die in de tabel is opgeslagen.

Bijna alle e-commerce sites maakt gebruik van databases om productvoorraad en klantinformatie op te slaan. Deze sites gebruiken een databasebeheersysteem (of DBMS), zoals Microsoft Access, FileMaker Pro of MySQL als de "back-end" naar de website. Door websitegegevens in een database op te slaan, kunnen de gegevens eenvoudig worden doorzocht, gesorteerd en bijgewerkt. Deze flexibiliteit is belangrijk voor e-commerce sites en andere soorten dynamische websites.

Vroege databases waren relatief 'plat', wat betekent dat ze beperkt waren tot eenvoudige rijen en kolommen, zoals een spreadsheet. (Zie ook "platte bestandsdatabase"). Met de relationele databases van vandaag kunnen gebruikers echter toegang krijgen tot informatie, deze bijwerken en zoeken op basis van de relatie tussen gegevens die in verschillende tabellen zijn opgeslagen. Relationele databases kunnen ook query's uitvoeren waarbij meerdere databases zijn betrokken. Vroege databases konden alleen tekst- of numerieke gegevens opslaan , moderne databases laten gebruikers ook andere opslaan Datatypen zoals geluidsclips, afbeeldingen en video's.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Database. Het verklaart in computerterminologie wat Database betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze databasedefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.