Home : Bits en bytes : Definitie van gegevensoverdrachtsnelheid

Data Transfer Rate

De gegevensoverdrachtssnelheid wordt meestal gebruikt om te meten hoe snel datum wordt overgedragen van de ene locatie naar de andere. Bijvoorbeeld een harde schijf heeft mogelijk een maximale gegevensoverdrachtssnelheid van 480 Mbps, terwijl uw ISP biedt mogelijk een internetverbinding met een maximale gegevensoverdrachtssnelheid van slechts 1.5 Mbps.

Gegevensoverdrachtssnelheden worden meestal gemeten in bits per seconde (bps) in tegenstelling tot bytes per seconde, wat begrijpelijk kan zijn verwarrend. Omdat er acht bits in een byte zitten, draagt ​​een aanhoudende gegevensoverdrachtssnelheid van 80 Mbps slechts 10 MB per seconde over. Hoewel dit verwarrend is voor consumenten, moeten internetproviders genieten van het meten van gegevensoverdrachtssnelheden in bps, omdat hun internettoegangssnelheden 8x sneller klinken dan ze in werkelijkheid zijn.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van gegevensoverdrachtssnelheid. Het verklaart in computerterminologie wat Data Transfer Rate betekent en is een van de vele computertermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze definitie van gegevensoverdrachtsnelheid nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.