Home : Technische termen : Definitie van ontwikkelaar

ontwikkelaar

In de IT wereld, een ontwikkelaar is een persoon die iets maakt met een computer. De term omvat veel soorten inhoud, zoals software, websitesen geschreven materiaal. Daarom worden ontwikkelaars vaak aangeduid met meer specifieke namen. Enkele veel voorkomende voorbeelden zijn 1) softwareontwikkelaars, 2) webontwikkelaars en 3) inhoudontwikkelaars.

1. Een softwareontwikkelaar is iemand die software maakt programma's. Softwareontwikkelaars hebben vaak meer specifieke titels, zoals programmeur, softwareanalist of software-engineer. Een softwareprogrammeur is bijvoorbeeld iemand die schrijft broncode die kan worden uitgevoerd als een script or gecompileerd in een uitvoerbaar programma. Een softwareanalist levert de vereisten en specificaties voor een softwareprogramma en kan ook helpen bij het programmeren van de software. Een software-ingenieur is de persoon die ontwerpt toepassingen van de grond af en houdt vaak toezicht op de ontwikkeling van softwareprogramma's.

2. Een webontwikkelaar is een persoon die websites bouwt en onderhoudt. Technisch gezien kan hij of zij meer gespecialiseerd zijn web development taken, zoals codering HTML, schrijven CSSen online inhoud publiceren. hoewel web design is een subcategorie van webontwikkeling, kunnen webontwerpers ook webontwikkelaars worden genoemd omdat er veel overlap is tussen de twee beroepen. Een persoon die de inhoud van een website onderhoudt en op e-mails van bezoekers reageert, wordt een genoemd webmaster.

3. Een inhoudontwikkelaar, ook wel een inhoudproducent genoemd, is iemand die publiceerbare inhoud maakt. Dit is vaak webgebaseerde inhoud, hoewel het ook materiaal kan zijn voor een gedrukte publicatie zoals een tijdschrift of technische handleiding. De inhoud bevat meestal originele tekst die kan worden gepubliceerd als een nieuwsverhaal, blogof ander type artikel. Het kan ook afbeeldingen of videoclips bevatten die relevant zijn voor het artikel.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Developer. Het legt in computerterminologie uit wat ontwikkelaar bedoelt en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze ontwikkelaardefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.