Home : Softwarevoorwaarden : Digital Asset Definition

Digitaal actief

Een digitaal actief is een digitaal entiteit eigendom van een persoon of bedrijf. Voorbeelden hiervan zijn digitale foto's, video's en liedjes. Deze activa zijn niet tastbaar, wat betekent dat ze niet fysiek aanwezig zijn. In plaats daarvan zijn ze bestanden die wonen op opslagapparaat, zoals een lokale computer of een cloud-gebaseerde opslag netwerk.

De term "digitaal activum" schrijft juridisch eigendom en waarde toe aan een digitaal bestand. Als u bijvoorbeeld $ 1.29 betaalt om een ​​nummer van te downloaden iTunes, wordt het een digitale aanwinst omdat je het nummer bezit. Alle stockfoto's die u koopt, zijn digitale activa, aangezien u de gebruiksrechten bezit. Wanneer u software koopt toepassing, wordt het een digitaal bezit omdat u een licentie bezit om de software te gebruiken.

"Digitaal bezit" is ook belangrijk met betrekking tot auteursrecht wet. Terwijl je een nummer of video bezit die je koopt online, bezit de uitgever of kunstenaar nog steeds het auteursrecht op de inhoud. Dit betekent dat u de digitale inhoud niet kunt kopiëren, verspreiden of verkopen. Evenzo bezit u het auteursrecht op foto's die u met uw maakt digitale camera or smartphone.

Digital Assets en de DMCA

In tegenstelling tot materiële activa, zijn digitale activa gemakkelijk te kopiëren en te delen. Daarom is het essentieel om wettelijke rechten toe te kennen aan digitale gegevens. De regering van de Verenigde Staten heeft in 1998 de Digital Millennium Copyright Act (DMCA) aangenomen, die digitale gegevens helpt beschermen en intellectueel eigendom. Het maakt de ongeoorloofde verspreiding van auteursrechtelijk beschermde digitale inhoud strafbaar. Het vereist ook van particulieren en bedrijven dat ze stoppen met het publiceren of delen van digitale gegevens zodra ze op de hoogte zijn van een inbreuk op het auteursrecht. Deze wet heeft bijgedragen tot de bescherming van digitaal gemiddeld en unieke inhoud op internet.

NOTITIE: Aangezien digitale gegevens worden opgeslagen in een binair formaat, digitale middelen zijn gewoon enen en nullen die op een opslagapparaat worden opgeslagen. Dit lijkt misschien triviaal, maar miljoenen of miljarden enen en nullen kunnen worden gebruikt om alle soorten digitale inhoud op te slaan, inclusief broncode, documenten, afbeeldingen, video's, webpagina's en applicaties. Dit zijn allemaal digitale middelen, die wettelijk worden beschermd door Amerikaanse en internationale auteursrechtwetgeving.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Digital Asset. Het verklaart in computerterminologie wat Digital Asset betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Digital Asset-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.