Home : Hardware voorwaarden : Definitie van digitale camera

Digitale Camera

Een digitale camera is vergelijkbaar met een traditionele filmcamera, maar maakt foto's digitaal. Wanneer u een foto maakt met een digitale camera, wordt de foto opgenomen door een sensor, een "opgeladen gekoppeld apparaat" of CCD. In plaats van de foto op te slaan analoog film zoals traditionele camera's, digitale camera's slaan foto's digitaal op geheugen. Sommige digitale camera's hebben een ingebouwd geheugen, maar de meeste gebruiken een SD or Compact flash card.

Digitale camera's hebben verschillende voordelen ten opzichte van hun analoge tegenhangers. Terwijl filmrollen doorgaans ongeveer 24 foto's bevatten, kunnen geheugenkaarten meerdere honderden of zelfs enkele duizenden foto's op één kaart opslaan. Daarom kunnen fotografen veel liberaler zijn in de opnamen die ze maken. Aangezien de beelden digitaal worden vastgelegd, kunnen ongewenste beelden dat zijn verwijderde direct op de camera. De meeste digitale camera's bevatten ook een kleine LCD-scherm scherm dat een live preview van de afbeelding toont, waardoor het gemakkelijker wordt om de perfecte foto te maken. Deze camera's bevatten meestal ook een optie om video op te nemen.

In het verleden moesten mensen hun film afgeven op een fotoverwerkingslocatie om hun foto's te laten ontwikkelen. Met digitale camera's kunt u de foto's eenvoudig via een USB kabel. Nadat de digitale foto's zijn geïmporteerd, kunt u ze online publiceren of e-mailen naar vrienden. U kunt ze ook bewerken met fotobewerkingssoftware. Als u wilt afdrukken papieren exemplaren van uw foto's kunt u een thuisprinter of een online afdrukservice gebruiken.

Digitale camera's variëren enorm in kwaliteit. Aan de lage kant zijn draagbare elektronische apparaten zoals mobiele telefoons en iPods met ingebouwde digitale camera's. In het middenbereik zijn standalone point-and-shoot camera's met extra functies en foto-opnamemodi. Aan de top zijn digitale spiegelreflexcamera's (single lens reflex) camera's, die verwisselbare lenzen ondersteunen. Deze camera's worden gebruikt door fotografieprofessionals en leggen high vast resolutie afbeeldingen met nauwkeurige kleuren.

Hoewel de vroege digitale camera's niet zo goed presteerden als hun op films gebaseerde tegenhangers, kunnen moderne digitale camera's nu nog betere foto's maken. De point-and-shoot camera's van vandaag hebben nu resoluties van meer dan 10 megapixels, waarmee ze kristalheldere beelden kunnen vastleggen. Ze concentreren en fotograferen ook veel sneller dan voorheen, waardoor ze het reactievermogen van analoge camera's hebben. Deze verbeteringen, samen met de vele voordelen van digitale fotografie, zijn de reden waarom bijna alle fotografen digitaal zijn geworden.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van digitale camera. Het verklaart in computerterminologie wat Digitale Camera betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze definitie van de digitale camera nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.