Home : Softwarevoorwaarden : Documentdefinitie

Document

Een computerdocument is een filet gemaakt door een software toepassing. Terwijl de term "document" oorspronkelijk specifiek werd genoemd tekstverwerker documenten, het wordt nu gebruikt om te verwijzen naar alle soorten opgeslagen bestanden. Daarom kunnen documenten tekst, afbeeldingen, audio, video en andere soorten gegevens bevatten.

Een document wordt weergegeven met zowel een icon en bestandsnaam. Het pictogram geeft een visuele weergave van de bestandstype, terwijl de bestandsnaam een ​​unieke naam voor het bestand geeft. De meeste documentbestandsnamen bevatten ook een bestandsextensie, die het bestandstype van het document definieert. Een Microsoft Word-document kan bijvoorbeeld een . DOCX bestandsextensie, terwijl een Photoshop-document mogelijk een .PSD bestandsextensie.

Met veel softwaretoepassingen kunt u een nieuw document maken door te selecteren Bestand → Nieuw van de menubalk. U kunt het document vervolgens bewerken en selecteren Bestand → Opslaan om het bestand naar uw op te slaan harde schijf. Als u een kopie van het document wilt maken, kunt u met de meeste programma's selecteren Bestand → Opslaan als ... om het document met een andere bestandsnaam op te slaan. Nadat u een document hebt opgeslagen, kunt u het op een later tijdstip openen dubbelklikken het bestand of door te selecteren Bestand → Openen ... binnen het bijbehorende programma.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Document. Het legt in computerterminologie uit wat Document betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze documentdefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.