Home : Hardware voorwaarden : DRAM-definitie

DRAM

Staat voor "Dynamic Random Access Memory". DRAM is een soort van RAM die elk bit gegevens opslaat op een afzonderlijke condensator. Dit is een efficiënte manier om gegevens in het geheugen op te slaan, omdat er minder fysieke ruimte nodig is om dezelfde hoeveelheid gegevens op te slaan dan wanneer deze statisch zou zijn opgeslagen. Daarom kan een DRAM-chip meer gegevens bevatten dan een SRAM (statische RAM) chip van dezelfde grootte kan. De condensatoren in DRAM moeten echter voortdurend worden vernieuwd om hun lading te behouden, dus DRAM vereist meer vermogen dan SRAM.

Omdat DRAM echter meer gegevens kan bevatten dan SRAM en omdat het aanzienlijk goedkoper is om te produceren, is DRAM het meest voorkomende type geheugen dat wordt aangetroffen in pc-systemen. Hoewel er veel soorten DRAM beschikbaar zijn, is het meest voorkomende type synchrone DRAM SDRAM, wat een snellere versie van standaard DRAM is. Dit is het type geheugen dat de meeste computers gebruiken voor hun hoofdsysteemgeheugen.

Als u ervoor kiest om de SDRAM van uw computer te upgraden, controleer dan de vereisten van uw machine om te zien of de geheugenmodules in paren moeten worden geïnstalleerd. Als dit het geval is, moet u twee modules tegelijk vervangen en ze moeten dezelfde grootte hebben (dwz twee SDRAM-geheugenmodules van 1 GB).

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van DRAM. Het verklaart in computerterminologie wat DRAM betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze DRAM-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.