Home : Technische termen : Definitie eindgebruiker

Eindgebruiker

Een eindgebruiker is de persoon waarvoor een softwareprogramma of hardwareapparaat is ontworpen. De term is gebaseerd op het idee dat het "einddoel" van een software- of hardwareproduct nuttig moet zijn voor de consument. De eindgebruiker kan worden afgezet tegen de ontwikkelaars of programmeurs van het product. Eindgebruikers bevinden zich ook in een afzonderlijke groep van de installatieprogramma's of beheerders van het product.

Ter vereenvoudiging is de eindgebruiker de persoon die de software of hardware gebruikt nadat deze volledig is ontwikkeld, verkocht en geïnstalleerd. Het is ook de persoon die de "IT-man" blijft bellen met vragen over waarom het product niet correct werkt. Over het algemeen betekenen de termen "gebruiker" en "eindgebruiker" hetzelfde.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van eindgebruiker. Het legt in computerterminologie uit wat eindgebruiker betekent en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze definitie van eindgebruikers nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.