Home : Technische termen : Enterprise Definition

Enterprise

In de IT wereld, onderneming verwijst naar grote bedrijven en organisaties. Het wordt vaak gebruikt om te beschrijven hardware, softwareen technische services die zijn gericht op zakelijke klanten.

Enterprise-hardware omvat telecommunicatie systemen zoals grootschalig netwerk apparatuur, telefoonsystemen en SIP apparaten. Het bevat ook serverfarms en infrastructuur die wordt gebruikt voor cloud computing. Hoewel enterprise-hardware vaak grootschalige hardwaresystemen beschrijft, kan het ook verwijzen naar een individueel apparaat, zoals werkstation or laptop speciaal ontworpen voor zakelijke doeleinden.

Enterprise-software, ook wel enterprise application software (EAS) genoemd, verwijst naar software die is ontwikkeld voor bedrijven, non-profit organisaties en onderwijsinstellingen. Voorbeelden van bedrijfsprogramma's zijn boekhoudsoftware zoals Intuit QuickBooks, projectbeheerprogramma's zoals Microsoft Project, databasebeheersystemen zoals Microsoft SQL Server en content management systemen zoals IBM Information Management-oplossingen. Sommige toepassingen worden aangeboden in meerdere edities en kunnen een "Enterprise" -editie bevatten die specifiek is ontworpen voor grote organisaties.

Voorbeelden van technische diensten die onder de bedrijfscategorie vallen, zijn onder meer netwerkinstallatie en -bewaking, zakelijke telefoniediensten en privé en publiek wolk systemen. Kleinschalige zakelijke diensten omvatten VPN instellingen, gegevens backupbeheren en web hosting. Deze services bevatten vaak een combinatie van enterprise hardware en software die bedrijven kunnen kopen, leasen of huren als onderdeel van de serviceovereenkomst.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Enterprise. Het verklaart in computerterminologie wat Enterprise betekent en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Enterprise-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.