Home : Bits en bytes : Enum-definitie

Enum

Enum, kort voor "opgesomd", is een data type dat bestaat uit vooraf gedefinieerde waarden. EEN constante or variabele gedefinieerd als een opsomming kan een van de waarden opslaan die in de opsomming worden vermeld.

Enums worden in beide gebruikt broncode en databank tafels. Een opsomming waarin meerdere kleuren zijn opgeslagen, kan bijvoorbeeld worden aangegeven C# als volgt:

enum Kleur {wit, rood, groen, blauw, zwart};

Een kolom in een MySQL databank tafel kan als volgt worden gedefinieerd:

Kleur ENUM ('wit', 'rood', 'groen', 'blauw', 'zwart')

Een variabele of database waarde gedefinieerd als Kleur kan een van de vijf kleuren worden toegewezen die in de bovenstaande opsomming worden vermeld. Als er een andere waarde wordt toegewezen naast die van de vijf kleuren hierboven, blijft deze ongedefinieerd en kan er een fout optreden, afhankelijk van de context. Enum-variabelen mogen ook slechts één waarde bevatten. Als een variabele mogelijk een of meer vooraf gedefinieerde waarden moet opslaan, moet deze worden gedefinieerd als een SET plaats.

Enums bieden een zeer gestructureerde manier om gegevens op te slaan, omdat ze slechts één vooraf gedefinieerde waarde kunnen opslaan. Hoewel dit de gegevensintegriteit helpt waarborgen, beperkt het ook hun flexibiliteit. Daarom zijn enum-variabelen het meest geschikt voor het opslaan van discrete gegevens die slechts een van de weinige mogelijke waarden kunnen zijn. Voorbeelden hiervan zijn kleuren, maten, categorieën, maanden en dagen van de week. Variabelen die meer gevarieerde gegevens bevatten, zoals namen en plaatsen, moeten worden gedefinieerd als strings.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Enum. Het verklaart in computerterminologie wat Enum betekent en is een van de vele computertermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Enum-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.