Home : Softwarevoorwaarden : Bestandsdefinitie

filet

Een bestand is een verzameling gegevens die zijn opgeslagen in één eenheid, geïdentificeerd door een bestandsnaam. Het kan een document-, foto-, audio- of videostream, gegevensbibliotheek, toepassingof andere verzameling van gegevens. Het volgende is een korte beschrijving van elk bestandstype.

Documenten omvatten tekstbestanden, zoals Word-documenten, RTF-documenten (Rich Text Format), PDF's, Webpagina's en anderen. Afbeeldingen bevatten JPEG, GIF, BMP'sen gelaagde afbeeldingsbestanden, zoals Photoshop-documenten (PSD's). Audiobestanden omvatten MP3's, AAC's, WAV's, AIFsen verschillende anderen. Videobestanden kunnen worden gecodeerd in MPEG, MOV, WMV of DV-formaten, om er maar een paar te noemen.

Een bibliotheekbestand is een gegevenseenheid waarnaar wordt verwezen door een specifiek programma of het besturingssysteem zelf. Deze omvatten plug-ins, componenten, scripts en vele anderen. Een applicatie is een programma of een uitvoerbaar bestand. Programma's zoals Microsoft Internet Explorer en Apple iTunes zijn beide applicaties, maar zijn ook bestanden.

Bestanden kunnen worden geopend, opgeslagen, verwijderd en verplaatst naar andere mappen. Ze kunnen ook worden overgedragen via netwerkverbindingen of gedownload van het internet. Het type van een bestand kan worden bepaald door de bestanden te bekijken icon of door de te lezen bestandsextensie. Als het bestandstype aan een specifieke toepassing is gekoppeld, wordt door dubbelklikken op het bestand meestal het bestand in het programma geopend.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Bestand. Het legt in computerterminologie uit wat Bestand betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze bestandsdefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.