Home : Hardware voorwaarden : Flash Drive Definitie

Flash Drive

Flash-drives hebben veel namen - jump-drives, thumb-drives, pen-drives en USB-sleutelhanger-drives. Ongeacht hoe je ze noemt, ze verwijzen allemaal naar hetzelfde, namelijk kleine gegevens opslagapparaat dat toepassingen Flash-geheugen en heeft een ingebouwde USB verbinding.

Flash drives zijn meestal niet meer dan twee tot drie centimeter lang en minder dan een centimeter breed. Hun grootte en vorm kunnen lijken op een duim of een kleine pen (waar de namen "thumb drive" en "pen drive" vandaan komen). Flash-drives zijn ook erg dun, vaak met een diepte van minder dan een centimeter. Vanwege hun kleine vormfactor zijn ze zeer draagbaar en passen ze gemakkelijk in een zak of aan een sleutelhanger (vandaar de naam "sleutelhangeraandrijving").

Vroege flash drives konden slechts enkele opslaan megabytes van gegevens, maar moderne flash drives kunnen meerdere opslaan gigabytes van informatie. Omdat ze klein van formaat zijn maar grote opslagcapaciteiten hebben, hebben flashdrives de meeste vorige draagbare gegevensopslagmedia zoals vervangen diskettes en verwijderbaar harde schijven zoals Zip-schijven. Omdat ze een ingebouwde USB-verbinding hebben, hebben flash drives ook geen speciale schijf nodig. In plaats daarvan kunnen ze worden gebruikt op elke computer met een USB-poort, die bijna alle moderne computers hebben.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Flash Drive. Het verklaart in computerterminologie wat Flash Drive betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Flash Drive-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.