Home : Hardware voorwaarden : Flash-geheugendefinitie

Flash-geheugen

Flash-geheugen is een type elektrisch wisbaar programmeerbaar alleen-lezen geheugen (EEPROM). Oef, dat is een mondvol. De naam komt van hoe het geheugen is ontworpen - een gedeelte van geheugencellen kan in een enkele actie of in een "flash" worden gewist. Een algemeen gebruik van flash-geheugen is om de BIOS-instellingen op te slaan in het ROM van een computer. Wanneer het BIOS moet worden gewijzigd, kan het flash-geheugen in blokken worden geschreven in plaats van bytes, waardoor het gemakkelijk kan worden bijgewerkt. De meeste modems gebruiken flash-geheugen om dezelfde reden.

Hoewel flash-geheugen oorspronkelijk in computers werd gebruikt, is het vele andere gebieden buiten de doos binnengevallen. Flash-geheugenkaarten die worden gebruikt voor digitale camera's, mobiele telefoons, netwerkhardware en pc-kaarten. Hoewel de lees- / schrijfsnelheid van het geheugen niet razendsnel is, is het leuk om met een klein kaartje rond te lopen in plaats van een omslachtige harde schijf.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Flash-geheugen. Het verklaart in computerterminologie wat Flash-geheugen betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Flash-geheugendefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.