Home : Technische termen : Floating Point Definition

Drijvend punt

Zoals de naam al aangeeft, zijn drijvende-kommagetallen getallen die zwevende decimale punten bevatten. De getallen 5.5, 0.001 en -2,345.6789 zijn bijvoorbeeld getallen met drijvende komma. Nummers zonder decimalen worden genoemd integers.

Computers herkennen reële getallen die breuken bevatten als drijvende-kommagetallen. Wanneer een berekening een getal met drijvende komma bevat, wordt dit een "berekening met drijvende komma" genoemd. Oudere computers hadden vroeger een afzonderlijke drijvende-komma-eenheid (FPU) waarmee deze berekeningen zijn verwerkt, maar nu is de FPU doorgaans ingebouwd in de computer CPU.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Floating Point. Het verklaart in computerterminologie wat Floating Point betekent en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Floating Point-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.