Home : Technische termen : Fontdefinitie

doopvont

Een lettertype is een verzameling van tekens met een soortgelijk ontwerp. Deze tekens omvatten kleine letters en hoofdletters, cijfers, leestekens en symbolen.

Het wijzigen van het lettertype kan het uiterlijk van een tekstblok veranderen. Sommige lettertypen zijn ontworpen om eenvoudig en gemakkelijk te lezen te zijn, terwijl andere zijn ontworpen om een ​​unieke stijl aan de tekst toe te voegen. Bijvoorbeeld, Arial heeft een eenvoudige, moderne uitstraling, terwijl Palatino heeft een ouder, meer traditioneel uiterlijk.

Serif vs Sans-Serif-lettertypen

De twee meest elementaire categorieën lettertypen zijn "serif" en "sans-serif." Kleine extensies aan de randen van tekens, zoals een horizontale lijn onderaan een hoofdletter "T, "worden serifs genoemd. Lettertypen die deze kleine regels bevatten, worden serif-lettertypen genoemd. Het woord" sans "betekent" zonder ", dus sans-serif-lettertypen hebben deze extra regels niet. Over het algemeen hebben serif-lettertypen een traditioneel uiterlijk en zijn ze vaak gebruikt in gedrukte boeken en kranten Sans-serif-lettertypen hebben een modernere uitstraling en worden veel gebruikt op de web.

bridge tekstverwerkers kunt u een lettertype selecteren uit een "Lettertypen" drop-down menu in de toolbar. U kunt een lettertype toepassen op een heel document of op een gedeelte met gemarkeerde tekst. Om een ​​lettertype te gebruiken, moet het op uw computer zijn geïnstalleerd. In Windows kunt u lettertypen toevoegen of verwijderen met de fonts bedieningspaneel, gelegen in Configuratiescherm → Vormgeving en persoonlijke instellingen → Lettertypen. In macOS kunt u lettertypen beheren met lettertype Book, gelegen in de / Applications directory.

Lettertype versus lettertype

Oorspronkelijk verwijst de term "lettertype" naar een specifieke grootte en stijl van a Univers. Verdana was bijvoorbeeld een lettertype en Verdana 16px vetgedrukt zou een specifiek lettertype zijn. In de afgelopen jaren zijn de termen echter door elkaar gebruikt, waarbij bedrijven als Microsoft, Apple en Google allemaal de term 'lettertype' gebruiken om een ​​lettertype te beschrijven. Daarom is het acceptabel om naar een lettertype zoals Roboto te verwijzen als een lettertype.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Font. Het verklaart in computerterminologie wat Font betekent en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze definitie van het lettertype nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.