Home : Technische termen : Font Case Definitie

Lettertype geval

Lettertype beschrijft hoe tekens worden in een woord of zin met een hoofdletter geschreven. "doopvont" verwijst naar de Univers gebruikt om de letters weer te geven, terwijl "hoofdletter" verwijst naar het hoofdlettergebruik van elke letter. Hierna volgen voorbeelden van verschillende lettertypen in de bijbehorende stijl.

  1. HOOFDGEVANG - elk personage is een hoofdletter
  2. kleine letters - geen hoofdletters
  3. Zin zaak - de eerste letter van het eerste woord in een zin wordt met een hoofdletter geschreven
  4. Hoofdzaak - de eerste letter van elk woord is een hoofdletter
  5. CamelCase - de eerste letter van elk woord binnen een samengesteld woord wordt met een hoofdletter geschreven
  6. Schakelkast - willekeurige tekens worden in hoofdletters geschreven

Verschillende lettertypen zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Zinsgeval is bijvoorbeeld de grammaticaal correcte manier om een ​​zin te typen. Titelgeval wordt gebruikt voor eigennamen en titels van artikelen. Hoofdletters (ook "hoofdletters" of "alle hoofdletters") kunnen worden gebruikt om de aandacht te vestigen op een specifiek woord of een bepaalde zin. Kleine letters (ook "kleine letters") worden vaak gebruikt in online chat en sms, omdat het een snellere manier is om berichten te typen. Wisselgeval wordt vaak gebruikt om het uiterlijk van een te wijzigen handvat of online identiteit, zoals een eSports Naam speler. CamelCase is een standaard naamgevingsconventie die wordt gebruikt in programmeertalen.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan het lettertype bij het communiceren met anderen. Terwijl kleine letters bijvoorbeeld acceptabel kunnen zijn in een SMS tekstbericht, wordt het als onprofessioneel beschouwd om kleine letters te gebruiken wanneer dit per e-mail overeenkomt. Als u meerdere woorden in hoofdletters typt, lijkt het alsof u SCHREEUWT. Daarom houden Caps Lock uit en gebruik de Shift toets op de juiste manier zal u helpen effectiever te communiceren.

NOTITIE: In Mac OS X kunt u selecteren Bewerken → Transformaties tijdens het werken in een teksteditor om een ​​specifiek lettertype toe te passen op een blok geselecteerde tekst. Opties omvatten Maak hoofdletters, Maak kleine lettersbeheren en kapitaliseren (die de geselecteerde tekst omzet in hoofdletters).

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Font Case. Het verklaart in computerterminologie wat Font Case betekent en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze definitie van het lettertype geval nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.