Home : Technische termen : Grafische definitie

grafiek

Een afbeelding is een afbeelding of visuele weergave van een object. Daarom zijn computerafbeeldingen eenvoudig afbeeldingen die op een computerscherm worden weergegeven. Graphics worden vaak in contrast gebracht met tekst, die bestaat uit tekens, zoals cijfers en letters, in plaats van afbeeldingen.

Computerafbeeldingen kunnen twee- of driedimensionaal zijn. Vroege computers ondersteunden alleen 2D monochrome grafische afbeeldingen, wat betekent dat ze zwart en wit waren (of zwart en groen, afhankelijk van de controleren). Uiteindelijk begonnen computers kleurenafbeeldingen te ondersteunen. Terwijl de eerste machines alleen 16 of 256 kleuren ondersteunden, kunnen de meeste computers nu afbeeldingen in miljoenen kleuren weergeven.

2D-afbeeldingen zijn er in twee smaken - raster en vector. Rasterafbeeldingen komen het meest voor en worden gebruikt voor digitale foto's, webafbeeldingen, pictogrammenen andere soorten afbeeldingen. Ze zijn samengesteld uit een eenvoudig raster van pixels, die elk een andere kleur kunnen hebben. Vectorafbeeldingen daarentegen bestaan ​​uit paden, dit kunnen lijnen, vormen, letters of andere schaalbare objecten zijn. Ze worden vaak gebruikt voor het maken van logo's, tekens en andere soorten tekeningen. In tegenstelling tot rasterafbeeldingen, kunnen vectorafbeeldingen worden geschaald naar een groter formaat zonder kwaliteit te verliezen.

3D-graphics werden populair in de jaren 1990, samen met 3D-rendering-software zoals CAD en 3D-animatieprogramma's. Tegen het jaar 2000 waren veel videogames begonnen met het opnemen van 3D-graphics, omdat computers voldoende verwerkingskracht hadden om ze te ondersteunen. Nu hebben de meeste computers nu een 3D videokaart dat alle 3D-verwerking afhandelt. Hierdoor kunnen zelfs basissystemen thuis geavanceerde 3D-games en -applicaties ondersteunen.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Graphics. Het verklaart in computerterminologie wat Graphics betekent en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze grafische definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.