Home : Softwarevoorwaarden : Grep-definitie

grep

Grep is een opdrachtregelprogramma voor Unix gebruikt voor het zoeken naar tekstdocumenten. Het kan basiszoekopdrachten en geavanceerde patroonafstemming uitvoeren met normale uitdrukkingen. Het grep-hulpprogramma is inbegrepen bij alle belangrijke Unix-distributies, inclusief Linux en Mac OS X.

Grep kan worden uitgevoerd door eenvoudig te typen grep de opdrachtprompt. De opdracht vereist specifieke parameters, waaronder de snaar worden gevestigd en de bestandsnaam van het te doorzoeken bestand. Als u bijvoorbeeld wilt controleren of het bestand 'readme.text"bevat het woord" licentie ", u typt de volgende opdracht:

grep-licentie readme.txt

Als het woord niet wordt gevonden, produceert grep geen uitvoer. Als de string zich in het document bevindt, zal grep elk voorkomen van de string weergeven. Als u een meer complexe zoekopdracht moet uitvoeren, kunt u een reguliere expressie gebruiken. De onderstaande opdracht doorzoekt bijvoorbeeld het bestand 'us.txt'en vermeld alle regels die beginnen met' Ik 'of eindigen met' u '(hoofdlettergevoelig).

grep -E "^ Me | you $" us.txt

De "-E" parameter in het bovenstaande voorbeeld geeft het patroon een "uitgebreide reguliere expressie" aan. Door deze optie te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat grep uw zoekpatroon verwerkt als een reguliere expressie in plaats van een basistekenreeks. Grep ondersteunt ook verschillende andere opdrachtregelopties, die kunnen worden gebruikt om specifieker te maken queries en pas de uitvoer aan. U kunt deze opties bekijken en meer leren over grep door 'man grep bij de Unix-opdrachtprompt.

NOTITIE: De naam "grep" is een acroniem dat afkomstig is van de uitdrukking "Wereldwijd zoeken naar een reguliere expressie en afdrukken."

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Grep. Het verklaart in computerterminologie wat Grep betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Grep-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.