Home : Technische termen : Hacker Definitie

hacker

Hoewel deze term oorspronkelijk verwijst naar een slimme of deskundige programmeur, wordt deze nu vaker gebruikt om te verwijzen naar iemand die ongeautoriseerde toegang tot andere computers kan krijgen. Een hacker kan zijn of haar weg "hacken" door de beveiligingsniveaus van een computersysteem of netwerk. Dit kan zo eenvoudig zijn als het achterhalen van het wachtwoord van iemand anders of zo complex als het schrijven van een aangepast programma om de beveiligingssoftware van een andere computer te breken. Hackers zijn de reden dat softwarefabrikanten periodieke "beveiligingsupdates" voor hun programma's uitbrengen. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat de gemiddelde persoon 'gehackt' wordt, ontvangen sommige grote bedrijven en organisaties meerdere hackpogingen per dag.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Hacker. Het verklaart in computerterminologie wat Hacker betekent en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Hacker-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.