Home : Hardware voorwaarden : Definitie van harde schijf

Hard Disk

Wanneer u gegevens opslaat of programma's op uw computer installeert, wordt de informatie meestal naar uw harde schijf geschreven. De harde schijf is een spindel van magnetische schijven, platters genoemd, die informatie opnemen en opslaan. Omdat de gegevens magnetisch worden opgeslagen, blijft informatie die op de harde schijf is opgeslagen intact nadat u uw computer hebt uitgeschakeld. Dit is een belangrijk onderscheid tussen de harde schijf en RAMof geheugen, dat wordt gereset wanneer de computer wordt uitgeschakeld.

De harde schijf bevindt zich in de harde schijf, die gegevens leest en naar de schijf schrijft. De harde schijf verzendt ook gegevens heen en weer tussen de CPU en de schijf. Wanneer u gegevens op uw harde schijf opslaat, moet de harde schijf duizenden, zo niet miljoenen enen en nullen naar de harde schijf schrijven. Het is een geweldig proces om over na te denken, maar kan ook een goede stimulans zijn om een ​​back-up van uw gegevens te houden.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van de harde schijf. Het verklaart in computerterminologie wat Hard Disk betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze definitie van de harde schijf nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.