Home : Hardware voorwaarden : Hardwaredefinitie

Hardware

Computerhardware verwijst naar de fysieke delen van een computer en gerelateerde apparaten. Interne hardware-apparaten omvatten moederborden, harde schijvenbeheren en RAM. Externe hardware-apparaten zijn onder andere monitors, toetsenborden, muizen, printers en scanners.

De interne hardwaredelen van een computer worden vaak aangeduid als componenten, terwijl externe hardwareapparaten meestal worden genoemd randapparatuur. Samen vallen ze allemaal onder de categorie computerhardware. software, anderzijds, bestaat uit de programma's en applicaties die op computers draaien. Omdat software op computerhardware draait, hebben softwareprogramma's vaak systeem vereisten die de minimale hardware vermelden die vereist is om de software te laten werken.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Hardware. Het verklaart in computerterminologie wat Hardware betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze hardwaredefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.