Home : Hardware voorwaarden : HDD-definitie

HDD

Staat voor "Harde schijf". "HDD" wordt vaak door elkaar gebruikt met de termen "harde schijf"En"harde schijf. "De term" harde schijf "is technisch gezien echter het meest nauwkeurig, omdat" harde schijf "staat voor" harde schijf "en de" harde schijf "zich feitelijk in de harde schijf bevindt.

De harde schijf is de meest voorkomende opslagapparaat gebruikt om op te slaan datum. De meeste computers uit de jaren 1980, 1990 en 2000 hebben een interne harde schijf. De eerste PCs had harde schijven die minder dan één waren megabyte in grootte, terwijl moderne harde schijven er meerdere kunnen bevatten terabytes Van de gegevens. Sommige desktopcomputers hebben meerdere interne harde schijven, en externe harde schijven worden vaak gebruikt voor extra opslag of backup praktische doeleinden.

HDD's zijn niet-vluchtig, wat betekent dat ze geen elektriciteit nodig hebben om hun gegevens te behouden. Ze slaan gegevens magnetisch op met behulp van een reeks draaiende platen, of magnetische schijven, die individuele opnemen stukjes als enen en nullen. Gegevens worden vastgelegd met behulp van een schrijfkop die bits naar de schijf schrijft. Een leeskop wordt gebruikt om gegevens van de schijf te lezen. Beide koppen bevinden zich aan het uiteinde van een taps toelopende metalen component die een actuatorarm wordt genoemd. Het uiterlijk is vergelijkbaar met een draaitafel, maar de harde schijf draait honderden keren sneller dan een record. Bovendien leest een HDD gegevens digitaal, terwijl een platenspeler een analoog signaal.

Harde schijven zijn er in vele soorten en maten, maar 3.5-inch modellen komen het meest voor desktop computersen 2.5-inch modellen worden meestal gevonden in laptops. Een typische HDD voor consumenten heeft een rotatiesnelheid van 7200 RPM, maar sommige high-end harde schijven werken zo snel als 15,000 RPM. Laptop HDD's draaien meestal op 4800 of 5400 RPM. Zelfs bij de snelste rotatiesnelheid worden harde schijven nog steeds beperkt door de "zoektijd" van de schijfkop. daarom SSD's, die geen aandrijfkop hebben, zijn de afgelopen jaren een populair alternatief voor HDD's geworden.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van HDD. Het verklaart in computerterminologie wat HDD betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze HDD-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.