Home : Softwarevoorwaarden : Pictogramdefinitie

icon

Sinds de Macintosh in 1984 werd geïntroduceerd, zijn pictogrammen de manier waarop we bestanden op computers bekijken. Een pictogram op uw computerscherm vertegenwoordigt een object of een programma op uw harde schijf. De mappen die u op uw bureaublad of in geopende vensters ziet, zijn bijvoorbeeld pictogrammen. De bestanden die u in die mappen ziet, zijn ook pictogrammen. De prullenbak op de Macintosh en de prullenbak op Windows zijn ook beide pictogrammen.

Pictogrammen zijn een visuele weergave van iets op uw computer. Bijvoorbeeld, een blauwe "e" op uw scherm staat hoogstwaarschijnlijk voor het programma Internet Explorer. Een pictogram dat op een vel papier lijkt, is waarschijnlijk een tekstdocument. Door pictogrammen te klikken en te slepen, kunt u de bestanden die ze vertegenwoordigen naar verschillende locaties op de harde schijf van uw computer verplaatsen. Door op een toepassingspictogram te dubbelklikken, kunt u het programma openen. Pictogrammen zijn een van de fundamentele kenmerken van de grafische gebruikersinterface (GUI). Ze maken het computergebruik veel gebruiksvriendelijker dan dat je tekstopdrachten moet invoeren om iets te bereiken. Sommige Unix-nerds zouden smeken om te verschillen, maar ik heb het hier over normale mensen.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Icon. Het verklaart in computerterminologie wat Icon betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze pictogramdefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de bovenstaande citatielinks.