Home : Hardware voorwaarden : IMAP-definitie

IMAP

Staat voor "Internet Message Access Protocol" en wordt uitgesproken als "eye-map." Het is een methode om toegang te krijgen tot e-mailberichten op een server zonder ze naar uw lokale harde schijf te hoeven downloaden. Dit is het belangrijkste verschil tussen IMAP en een ander populair e-mailprotocol genaamd "POP3. "POP3 vereist dat gebruikers berichten naar hun harde schijf downloaden voordat ze deze lezen. Het voordeel van het gebruik van een IMAP-mailserver is dat gebruikers hun e-mail kunnen controleren vanaf meerdere computers en altijd dezelfde berichten kunnen zien. Dit komt omdat de berichten op de server blijven totdat de gebruiker ervoor kiest om ze naar zijn of haar lokale schijf te downloaden. De meeste webmailsystemen zijn op IMAP gebaseerd, waardoor mensen toegang hebben tot zowel hun verzonden als ontvangen berichten, ongeacht welke computer ze gebruiken om hun e-mail te controleren.

Met de meeste e-mailclientprogramma's zoals Microsoft Outlook en Mac OS X Mail kunt u opgeven wat voor soort protocol uw mailserver gebruikt. Als u de e-mailservice van uw internetprovider gebruikt, moet u bij hen controleren of hun mailserver IMAP- of POP3-e-mail gebruikt. Als u de verkeerde protocolinstelling invoert, kan uw e-mailprogramma geen e-mail verzenden of ontvangen.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van IMAP. Het verklaart in computerterminologie wat IMAP betekent en is een van de vele hardwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze IMAP-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.