Home : Technische termen : Invoerdefinitie

Invoer

Wanneer u gegevens op uw computer invoert, wordt dit invoer genoemd. Dit kan tekst zijn die in een tekstverwerkingsdocument is getypt, trefwoorden die zijn ingevoerd in het zoekvak van een zoekmachine of gegevens die zijn ingevoerd in een spreadsheet. Input kan zoiets eenvoudigs zijn als het bewegen van de muis of het klikken op de muisknop of het kan net zo complex zijn als het scannen van een document of het downloaden van foto's van een digitale camera.

Apparaten zoals het toetsenbord, de muis, de scanner en zelfs een digitale camera worden als invoerapparaten beschouwd. Dit komt omdat de gebruiker gegevens kan invoeren in de computer (ja, het woord "invoer" kan ook als werkwoord worden gebruikt). Hoewel invoer meestal van mensen afkomstig is, kunnen computers ook invoer van andere bronnen ontvangen. Deze omvatten audio- en video-apparaten die films en geluid opnemen, mediaschijven die software installeren, en zelfs internet, dat wordt gebruikt om bestanden te downloaden en gegevens te ontvangen zoals e-mail of expresberichten.

Het tegenovergestelde van invoer is uitgang, wat de computer produceert op basis van gebruikersinvoer. Invoer- en uitvoerapparaten worden gezamenlijk aangeduid als I / O toestellen.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Input. Het legt in computerterminologie uit wat Input betekent en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Invoerdefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.