Home : Technische termen : Geheel getal definitie

Geheel getal

Een geheel getal is een geheel getal (geen breuk) dat positief, negatief of nul kan zijn. Daarom zijn de getallen 10, 0, -25 en 5,148 allemaal gehele getallen. in tegenstelling tot drijvende komma getallen, gehele getallen mogen geen decimalen bevatten.

Gehele getallen zijn een veelgebruikt gegevenstype bij computerprogrammering. Wanneer bijvoorbeeld een getal wordt opgehoogd, zoals in een "for-lus" of "while-lus", wordt een geheel getal gebruikt. Gehele getallen worden ook gebruikt om de locatie van een item binnen een array te bepalen.

Wanneer twee gehele getallen worden opgeteld, afgetrokken of vermenigvuldigd, is het resultaat ook een geheel getal. Wanneer een geheel getal in een ander wordt verdeeld, kan het resultaat echter een geheel getal of een breuk zijn. Bijvoorbeeld, 6 gedeeld door 3 is gelijk aan 2, wat een geheel getal is, maar 6 gedeeld door 4 is gelijk aan 1.5, dat een breuk bevat. Decimale getallen kunnen worden afgerond of afgekapt om een ​​geheel resultaat te produceren.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Integer. Het verklaart in computerterminologie wat Integer betekent en is een van de vele technische termen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Integer-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.