Home : Technische termen : Geïntegreerde definitie

geïntegreerde

Geïntegreerd komt van het Latijnse woord 'geheel getal, "wat heel betekent. Als iets is geïntegreerd, is het ontworpen om als één eenheid te werken of te functioneren. Hoewel de term een ​​enkele betekenis heeft, heeft het veel verschillende toepassingen binnen de IT wereld. Het kan een beschrijven hardware component, een software programma, of de combinatie van hardware en software.

Een geïntegreerde hardware bestanddeel kan worden gecombineerd met een of meer andere componenten. Veel laptopsomvatten bijvoorbeeld geïntegreerde grafische chips die zijn ingebouwd in de moederbord. In sommige gevallen is de grafische processor rechtstreeks in de CPU. Integratie van hardwarecomponenten kan ruimte besparen en productiekosten verlagen, maar het kan ook de prestaties en uitbreidbaarheid van een computersysteem beperken.

Geïntegreerde software beschrijft vaak toepassingen gebundeld met een besturingssysteem. Deze verzameling programma's, ook wel 'systeem software, "is ontworpen om basisfunctionaliteit te bieden met een consistente gebruikerservaring. Zowel Windows- als Macintosh-besturingssystemen worden geleverd met verschillende geïntegreerde programma's en hulpprogramma's, zoals teksteditors, webbrowsers en activiteitenmonitors.

Hardware en software kunnen ook samen worden geïntegreerd. Een bekend voorbeeld is het Regenjas platform, waarin de software is geïntegreerd met de hardware, aangezien beide door Apple zijn ontwikkeld. Dit is anders dan de Windows platform, waarin Microsoft de software ontwikkelt, maar de hardware wordt geproduceerd door veel verschillende fabrikanten. Appels iOS is ook geïntegreerd met zijn iPhone en iPad apparaten, die anders is dan de open Android platform.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Integrated. Het legt in computerterminologie uit wat Integrated betekent en een van de vele technische termen is in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze geïntegreerde definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.