Home : Hardware voorwaarden : Integrated Circuit Definition

Geïntegreerde schakeling

Een geïntegreerde schakeling of IC is een kleine chip die kan functioneren als een versterker, oscillator, timer, microprocessorof zelfs computergeheugen. Een IC is een kleine wafer, meestal gemaakt van silicium, die honderden tot miljoenen transistors, weerstanden en condensatoren kan bevatten. Deze extreem kleine elektronica kan met beide berekeningen uitvoeren en gegevens opslaan digitaal or analoog technologie.

Gebruik van digitale IC's logische poorten, die alleen werken met waarden van enen en nullen. Een laag signaal dat naar een component op een digitaal IC wordt verzonden, resulteert in een waarde van 0, terwijl een hoog signaal een waarde van 1 oplevert. Digitale IC's zijn het type dat u meestal tegenkomt in computers, netwerkapparatuur en de meeste consumentenelektronica.

Analoge of lineaire IC's werken met continue waarden. Dit betekent dat een component op een lineair IC een willekeurige waarde kan aannemen en een andere waarde kan uitvoeren. De term "lineair" wordt gebruikt omdat de uitvoerwaarde een lineaire functie van de invoer is. Een component op een lineair IC kan bijvoorbeeld een inkomende waarde met een factor 2.5 vermenigvuldigen en het resultaat uitvoeren. Lineaire IC's worden meestal gebruikt bij audio- en radiofrequentieversterking.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Integrated Circuit. Het legt in computerterminologie uit wat Integrated Circuit betekent en een van de vele hardwaretermen is in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Integrated Circuit-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.