Home : Internet voorwaarden : Internetdefinitie

Internet

Het internet is een wereldwijd wide area netwerk die computersystemen over de hele wereld verbindt. Het bevat verschillende hoge bandbreedte datalijnen die internet bevatten "ruggegraat. "Deze lijnen zijn verbonden met het belangrijkste internet hubs die gegevens distribueren naar andere locaties, zoals webservers en ISP's.

Om verbinding te maken met internet, moet u toegang hebben tot een internetprovider (ISP), die de tussenpersoon is tussen u en internet. De meeste ISP's bieden breedband Internettoegang via een kabel, DSLof vezel verbinding. Wanneer u verbinding maakt met internet via een publiek Wi-Fi signaal, de wifi-router is nog steeds verbonden met een ISP die internettoegang biedt. Zelfs mobiele gegevenstorens moeten verbinding maken met een internetprovider om verbonden apparaten toegang tot internet te bieden.

Internet biedt anders online Diensten. Enkele voorbeelden zijn:

  • Web - een verzameling miljarden webpagina's die u kunt bekijken met een webbrowser
  • E-mail - de meest gebruikelijke methode voor het online verzenden en ontvangen van berichten
  • Social media - websites en apps waarmee mensen reacties, foto's en video's kunnen delen
  • Online gaming - games waarmee mensen via internet met en tegen elkaar kunnen spelen
  • Software updates - besturingssysteem en toepassing updates kunnen meestal gedownload van het internet

In de begindagen van internet maakten de meeste mensen verbinding met internet via een thuiscomputer en een dial-up modem. DSL- en kabelmodems boden gebruikers uiteindelijk "altijd-aan" -verbindingen. Nu mobiel apparaten, zoals tabletten en smartphones, maken het mogelijk dat mensen te allen tijde met internet zijn verbonden. De internet van dingen heeft gewone apparaten en thuissystemen omgezet in "slimme" apparaten die kunnen worden bewaakt en bestuurd via internet. Terwijl internet blijft groeien en evolueren, kunt u verwachten dat het een nog meer integraal onderdeel van het dagelijks leven wordt.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van internet. Het verklaart in computerterminologie wat internet betekent en is een van de vele internettermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze internetdefinitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.