Home : Softwarevoorwaarden : iTunes-definitie

iTunes

iTunes is een audio-afspeelprogramma ontwikkeld door Apple Computer. U kunt iTunes gebruiken om nummers van cd's en andere audiobestanden van uw harde schijf te importeren. Het programma kan ook nummers downloaden (tegen een kleine vergoeding) uit de iTunes Music Store. Hoewel liedjes de meest voorkomende bestanden zijn die door iTunes worden afgespeeld, kunt u ook gesproken woordbestanden afspelen, zoals audioboeken of andere opnames. iTunes heeft ook een radio-optie waarmee u livestreams van internetradio vanaf verschillende stations kunt afspelen.

Elk bestand dat u met iTunes importeert, wordt opgeslagen in de iTunes-bibliotheek. Gelukkig kan de bibliotheek in meerdere afspeellijsten worden georganiseerd, wat vooral handig is als je duizenden nummers hebt. (Ja, sommige mensen hebben meer dan 10,000 nummers in hun bibliotheek.) U kunt ook 'slimme afspeellijsten' maken waarin nummers worden opgeslagen volgens de parameters die u hebt ingesteld. Als u bijvoorbeeld een afspeellijst met alleen rockmuziek wilt, kunt u een slimme afspeellijst maken met alleen nummers waarvan de tag 'Genre' 'Rock' bevat. iTunes is de software die wordt meegeleverd met de iPoden stelt u in staat uw afspeellijsten over te zetten van uw computer naar uw iPod. Net als de iPod kan iTunes op een Mac of pc worden gebruikt.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van iTunes. Het verklaart in computerterminologie wat iTunes betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze iTunes-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.