Home : Softwarevoorwaarden : Java-definitie

Java

Java is van hoog niveau programmeertaal ontwikkeld door Sun Microsystems. Het was oorspronkelijk ontworpen voor het ontwikkelen van programma's voor settopboxen en handheld-apparaten, maar werd later een populaire keuze voor het maken van internet toepassingen.

De Java syntaxis is gelijk aan C + +, maar is strikt een objectgeoriënteerde programmeertaal. De meeste Java-programma's bevatten bijvoorbeeld klassen, die worden gebruikt om objecten te definiëren, en methoden, die zijn toegewezen aan individuele klassen. Java staat ook bekend als strenger dan C ++, wat variabelen betekent en functies moet expliciet worden gedefinieerd. Dit betekent Java broncode kunnen fouten of "uitzonderingen" gemakkelijker veroorzaken dan andere talen, maar het beperkt ook andere soorten fouten die kunnen worden veroorzaakt door niet-gedefinieerde variabelen of niet-toegewezen typen.

In tegenstelling tot Windows-uitvoerbare bestanden (. EXE bestanden) of Macintosh-toepassingen (.app bestanden), worden Java-programma's niet rechtstreeks door de besturingssysteem. In plaats daarvan worden Java-programma's geïnterpreteerd door de Java Virtual Machine of JVM, die op meerdere wordt uitgevoerd platforms. Dit betekent dat alle Java-programma's zijn multi platform en kan op verschillende platforms worden uitgevoerd, waaronder Macintosh-, Windows- en Unix-computers. De JVM moet echter worden geïnstalleerd voor Java-toepassingen of applets helemaal rennen. Gelukkig is de JVM opgenomen als onderdeel van de Java Runtime Environment (JRE), die beschikbaar is als een gratis download.

NOTITIE: Oracle heeft Sun Microsystems in januari 2010 overgenomen. Daarom wordt Java nu onderhouden en gedistribueerd door Oracle.

Bestandsextensies: .JAVA, .JAV, .JAD, . JAR, .jsp, .KLASSE

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Java. Het verklaart in computerterminologie wat Java betekent en is een van de vele softwaretermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze Java-definitie nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.