Home : Technische termen : Sleutelwoorden Definitie

trefwoorden

Sleutelwoorden zijn woorden of zinnen die inhoud beschrijven. Ze kunnen worden gebruikt als metadata om afbeeldingen, tekstdocumenten te beschrijven, databank records en webpagina's. Een gebruiker kan afbeeldingen of tekstbestanden "taggen" met trefwoorden die relevant zijn voor hun inhoud. Later kunnen deze bestanden worden doorzocht met trefwoorden, wat het vinden van bestanden veel gemakkelijker kan maken. Een fotograaf kan bijvoorbeeld een programma zoals Extensis Portfolio of Apple iPhoto gebruiken om zijn natuurfoto's te taggen met woorden als "natuur", "bomen", "bloemen", "landschap", enz. Door de foto's te taggen, kan hij later zoek alle afbeeldingen van bloemen door eenvoudig naar het trefwoord "bloemen" te zoeken.

Zoekwoorden worden gebruikt op de Web op twee verschillende manieren: 1) als zoektermen voor zoekmachines, en 2) woorden die de inhoud van de website identificeren.

1) Zoektermen voor zoekmachines
Wanneer u naar iets zoekt met een zoekmachine, typ je trefwoorden die de zoekmachine vertellen waarnaar hij moet zoeken. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar gebruikte auto's, kunt u "gebruikte auto's" als uw trefwoorden invoeren. De zoekmachine retourneert vervolgens webpagina's met inhoud die relevant is voor uw zoektermen. Hoe meer specifieke zoekwoorden u gebruikt, hoe specifieker (en nuttiger) de resultaten zullen zijn. Daarom, als u op zoek bent naar een specifieke gebruikte auto, kunt u zoiets invoeren als "zwarte Honda Accord gebruikte auto" om nauwkeurigere resultaten te krijgen.

Veel zoekmachines ondersteunen ook boolean operators die samen met trefwoorden kunnen worden gebruikt om de zoekopdracht verder te verfijnen. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar 'Apple EN computers NIET fruit' als u alleen resultaten wilt die betrekking hebben op Apple-producten en niet op het soort appels dat aan bomen groeit.

2) Webpagina Beschrijving Voorwaarden
Trefwoorden kunnen ook de inhoud van een webpagina beschrijven met behulp van het trefwoord metatag. Deze tag wordt geplaatst in het gedeelte <head> van een pagina HTML en bevat woorden die de inhoud van de webpagina beschrijven. Het doel van de metatag voor zoekwoorden is om zoekmachines te helpen bij het identificeren en organiseren van webpagina's, zoals in het bovenstaande voorbeeld. Maar omdat webmasters is bekend dat ze onnauwkeurige tags gebruiken om een ​​hogere zoekmachine ranking te krijgen, veel zoekmachines geven nu weinig tot geen gewicht aan de metatag voor zoekwoorden bij het indexeren van pagina's.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van trefwoorden. Het legt in computerterminologie uit wat Sleutelwoorden betekent en een van de vele technische termen is in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als u deze definitie van trefwoorden nuttig vindt, kunt u ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.