Home : Internet voorwaarden : Live streaming definitie

Live streaming

Live streaming is een soort van streaming waarin audio of video live wordt uitgezonden via de Internet. Het medium wordt verzonden terwijl het wordt opgenomen, zodat kijkers het kunnen bekijken of beluisteren real-time.

De meeste livestreams worden geleverd via multicasting. In tegenstelling tot een televisie-uitzending, verzendt een multicast alleen de media naar gebruikers die ervoor kiezen de stream te bekijken of te beluisteren. Meerdere gebruikers kunnen op een enkele stream "afstemmen", waardoor de audio of video op verschillende locaties tegelijk kan worden afgeleverd.

Live streaming platforms

Trekken is een populair platform voor livestreaming, dat vooral door gamers wordt gebruikt om hun games live via internet te streamen. Het is ook om live uit te zenden eSports evenementen. Persoonlijke streamingplatforms, zoals Periscoop en Facebook Levende sta gebruikers toe om live video van hun te streamen smartphones. YouTube Live toestaat YouTube gebruikers om video's in realtime te delen via live streaming.

Streaming versus live streaming

De termen "streaming" en "live streaming" worden vaak door elkaar gebruikt, maar ze hebben verschillende betekenissen. Streaming is het leveren van media via internet die kunnen worden afgespeeld terwijl het is gedownload. Live streaming is een specifiek type streaming dat wordt uitgezonden terwijl het wordt opgenomen.

Een eenvoudige manier om te controleren of je een livestream bekijkt, is door te kijken of de video een gedefinieerde lengte heeft. Als er geen einde komt aan de video en je niet vooruit kunt springen in de video, kijk je waarschijnlijk naar een livestream. De meeste livestreams geven ook ergens in de interface een "Live" -indicator weer. Voor eerder opgenomen video's kan echter een "Live" -pictogram op de video worden geplaatst, wat misleidend kan zijn.

NOTITIE: De meeste livestreamingplatforms bieden naast de video een live chat-interface. Met deze functie kunnen gebruikers die de video bekijken, in realtime reageren of reageren op de video.

TechLib - Het Tech Lib computerwoordenboek

Deze pagina bevat een technische definitie van Live Streaming. Het verklaart in computerterminologie wat Live Streaming betekent en is een van de vele internettermen in het TechLib-woordenboek.

Alle definities op de TechLib-website zijn geschreven om technisch nauwkeurig te zijn, maar ook gemakkelijk te begrijpen. Als je deze Live Streaming-definitie nuttig vindt, kun je ernaar verwijzen met behulp van de citatielinks hierboven.